İp Askı Nedir, Nasıl Yapılır?

İp askı uygulaması, yüz bölgesinde sarkma veya yaşlanma belirtisi olan kişiler tarafından tercih edilen ve yüze cerrahi bir işlem uygulama yapılmadan, sadece ip kullanılarak yüzün daha gergin durmasını sağlayan bir uygulamadır. İp askı, günümüzde öğrenilmeye başlanmış ve ameliyat işlemi olmadan yüzün daha genç ve gergin olmasını sağlaması açısından yaptırılmak istene estetik işlemlerinden biridir. İp askı Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi birçok metropolde tercih edilmektedir.

İp Askı Nasıl Yapılır?

İp askı işleminin yapılması, öncelikle ip askı takılacak olan yerlerin uyuşturulmasıyla başlatılır. İp askı, yüzün belirli yerlerinden çizgi halinde boydan boya yerleştirilir. Bu işlem, ince iğneler sayesinde yapılır ve yerleştirme işleminin yapılmasından sonra yukarı çekilirler. İplerin yukarı doğru çekilmesiyle beraber yüzde bir gerginlik olur ve sarkma görünümü yok olmuş olur.

Kalıcı İp Askı Nedir?

Sonsuzluk askısı olarak da bilinen kalıcı ip askı işlemi, ip askı ile yüzün gerdirilmesi işleminin kalıcı olmasını sağlayan bir işlemdir. İp askı işleminin yapılmasından bir süre sonra, iplerin gerginliklerinin azalmasından dolayı ip askı işleminin yenilenmesi veya gerginleştirilmeleri gerekecektir. Kalıcı ip askı işlemi, bu durumun yenilenmemesi için uygulanır.

Dolgu Mu İp Askı Mı Yaptırılmalı?

Dolgu ve ip askı arasında kalınması durumunda, kişilerin asıl amaçlarına yönelmek gereklidir. Eğer yapılacak olan işlem, tüm yüzün daha sağlıklı ve gergin görünmesi amacıyla yapılacaksa mutlaka ip askının tercih edilmesi gerekecektir. Yalnızca dudak veya elmacık kemiği üzerinde işlem yapılacaksa dolgunun tercihi daha doğru olacaktır. Dolgu veya ip askı arasında kalan hastaların işlemlerine başlamalarından önce mutlaka hangi uygulamanın yaşları için daha sağlıklı olacağını da öğrenmeleri tavsiye edilir.

İp Askı Kaç Sene Gider?

İp askının kullanım ömrü, 2 ile 3 yıl arasında değişir. Kalıcı olmadan yaptırılan ip askılar, genellikle kullanıcıları için hızlı sonuç vermeleri sebebiyle kullanılırlar. Bununla beraber dolgu gibi işlemlere göre daha uzun ömürlerinin olması sebebiyle de tercih edilebilirler.

İp Askı Acıtır Mı?

İp askının can yakması, işlemin bölgesel olarak anestezi uygulamasıyla yapılmasından dolayı görülen bir durum değildir. İp askının yüze yerleştirilmesinden sonra da anestezi etkisi geçse dahi hastaların canları yanmayacaktır.

İp Askı Kimlere Yapılmaz?

İp askı uygulamasının yapılması, yalnızca cildinin sarkma seviyesi fazla olmayan kişiler için uygundur. Yani, kaç yaşında olursa olsun cildi aşırı derecede sarkmış ve cildinin sarkması derin çizgiler ile yer etmiş olan kimse için bu yöntem kullanılabilir değildir. Bununla beraber, ip askı uygulamasının yapılamayacağı diğer kişiler şöyle sıralanabilir:

  • Çocuklar
  • Hamileler
  • Diyabet hastaları
  • Pıhtılaşma bozukluğuna sahip kişiler
  • İlerlemiş kanser hastaları
  • Cildinde enfeksiyona bağlı iltihap hastaları
  • Ağır otoimmün hastaları

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir