CV Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni mezun olmuş ya da iş yaşamına çoktan atılmış kişilerin yeni iş arayışlarında kullanabilmeleri adına kişisel bilgileri, iletişim bilgileri ve eğitim durumlarının yazılı olduğu özgeçmişleri başvuru yapacakları kuruma vermeleri gerekmektedir. Kişilerin kendi bilgilerini doldurabilmeleri adına web ortamında önceden hazırlanmış cv örneklerimevcuttur. Günümüzde genel olarak bilinen 3 çeşit CV örneği vardır bunlar; kronolojik CV, fonksiyonel CV ve yeni mezunlar ya da deneyimsizler için hazırlanmış olan CV’dir. Özgeçmişiniz de olması gereken bazı önemli konular vardır bunlar kişisel bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, uzmanlık alanlarınız, diploma ve sertifikalarınız, iş deneyimleriniz, referanslarınız, eğitim bilgileriniz, bitirmiş olduğunuz kurslar ve yabancı dil bilgilerinizdir.

Özgeçmişinizi hazırlamak için web ortamında kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz boş cv örneklerinden faydalanabilirsiniz. Bir işe başvuru yapmak istediğiniz zaman CV hazırlamanız gerekmektedir. CV hazırlarken uymanız gereken bir takım kurallar mevcuttur. İlk olarak kendiniz ile vermiş olduğunuz bilgilerin kesinlik ile doğru bilgiler olmasına özen gösterin, yalan beyanda bulunmanız sizin için sorun yaratacaktır. Olumlu olun, eksik bilgi vermekten kaçınacağınız gibi iş ile ilgisi olmayan sosyal faaliyetlerinizden ve ilgi alanlarınızdan bahsetmekten kaçınmalısınız, CV’nizde kendinizin üstün başarıları üzerinde durun ve başvuru yapmak istediğiniz bölümle ya da iş ile ilgili olmayan konulardan bahsetmekten kaçının.

CV’niz genel olarak kişisel özellikleriniz nelerdir? Siz bu işi yapabilir misiniz? Onlar için neler yapabilirsiniz? Siz bu işi gerçekte istiyor musunuz? Bu işe ve bu firmaya uyum sağlayabilir misiniz? Ve bilgi ve becerileriniz nelerdir gibi sorulara doğru olarak yanıt verebiliyor olması gerekmektedir. CV doldururken kullanacağınız kağıdın A4 boyutunda olmasına, satır aralığının tek olmasına, yazı tipinin Times New Roman, Arial ya da Helvetica ile yazılmış olmasına, yazı büyüklüğün 14 punto olmasına özen göstermelisiniz. Özgeçmişinizi hazırlarken noktalama işaretlerini doğru olarak kullanmaya özen gösterin, sütunlar yerine periyotlar kullanın, yazmış olduğunuz bilgilerin doğru ve net olmasına, belirttiğiniz zamanların tutarlılığına dikkat etmelisiniz. Özgeçmişinizi doldururken en önemli olarak kısaltma kullanmaktan kesinlik ile kaçının, yazmanız gereken konu ile ise kısaltma kullanmadan yazmaya özen gösterin.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir